CompAir Ultima

CompAir Ultima

2021.03.26

 CompAir Ultima olajmentes csavarkompresszor

Forradalmi energiahatékonyság

 Az Ultima egy úttörő, olajmentes kompresszor.

A hagyományos 2 fokozatú kompresszorokkal ellentétben, 2 db az IE4 osztálynál is hatékonyabb, permanens mágneses motor hajtja a megnövelt teljesítményű sűrítő egységeket. Digitális hajtóműjének és intelligens vezérlésének köszönhetően maximális hatásfokot biztosít változó terhelésen is, így kiemelt hatékonysággal illeszkedik a fogyasztáshoz.

ENERGIAHATÉKONYSÁG:
o Kiemelkedő hatékonyság a direkt, hajtómű nélküli meghajtásnak köszönhetően, mivel nincsen mechanikai súrlódási veszteség és nem szükséges olajkenés.
o A két sűrítőfokozatot meghajtó motorok fordulatszámát külön szabályozza a vezérlés, annak érdekében, hogy az adott sűrített levegő igény ellátásához a legkisebb energiafelhasználást érje el.
o Vízhűtéses villanymotor, ennek köszönhetően IE4 osztálynál jobb hatékonyság és nagyobb mennyiségű visszanyert hulladékhő érhető el.
o Szívószelep nélküli kialakítás, ami kisebb veszteséget jelent a beszívásnál.

• ALACSONY ZAJSZINT: U110 esetén 64/65 dB
o 3 lépcsős hangcsillapítás az első- és második sűrítőfokozat után
o hangtompított levegő beszívás

• KICSI HELYSZÜKSÉGLET
o Versenytársakhoz képest is kiemelkedően kompakt méret (léghűtéses CompAir Ultima 4,62m2)


• KISEBB KÖRNYEZETI LÁBNYOM
o A kiemelkedő energiahatékonyság mellett az Ultima 20%-kal kevesebb alkatrészt tartalmaz, mint egy átlagos olajmentes 2-fokozatú kompresszor, amely kisebb szén-dioxid kibocsátást jelent a termék teljes életútja során (CompAir D132-vel való szembeállítás esetén 24000kg-mal csökkentett éves szén-dioxid kibocsátás)


• HŐVISSZANYERÉS
o Minden fő alkatrész a kompresszoron belüli zárt körben vízhűtéses, amely lehetőséget ad arra, hogy a motoroknál, frekvenciaváltóknál, sűrítő fokozatoknál keletkező hulladékhőt egy zárt rendszerű vízkörön belül tudjuk hasznosítani


• OLAJ- ÉS SZILIKON MENTESSÉG
- A legmagasabb szintű levegőminőség
- 0. osztály tanúsítvánnyal